petak, 15. prosinca 2017.

Ona i njen muž bili su u braku 70 godina, a onda su umrli zajedno za četiri minute…


Bračni par koji je proveo u braku preko 70 godina umro je u razmaku od samo četiri minuta. Heroj Drugog svjetskog rata Wilf Russell (93) preminuo je u domu za stare 29. marta oko 6:50 ujutru. Nevjerovatno, ali njegova žena Vera (91) koja je od njega bila udaljena oko 4,8 kilometra umrla je istog jutra oko 6:54 sati.

Wilf se borio u Italiji i Sjevernoj Africi tokom Drugog svjetskog rata, a u dom za stare je smješten nakon što mu je prošle godine ustanovljena demencija.

Rođaci kažu da je Verino zdravlje počelo da se pogoršava nakon što njen suprug više nije bio sposoban da je prepozna tokom posjeta.

Ona je primljena u bolnicu ovog januara, a preminula je ne znajući da je njen muž umro nekoliko trenutaka ranije, prenosi Telegraph.co.uk.


Bili su zaljubljeni još od djetinjstva kada su imali samo 16 i 18 godina, a vjenčali su se poslije rata 5. septembra 1945. godine.

Unuka Stefani (44) kaže da je njenom djedu dijagnostikovana demencija prije godinu i da je morao da bude smješten u dom gde su brinuli o njemu.

– Moja baka je skoro otišla da ga vidi, ali on je nije prepoznao, pa je njeno stanje krenulo da se pogoršava. Mislim da je čekala da ode. Srce joj je bilo slomljeno – rekla je ona.

Izvor: avaz.ba

0 komentari