petak, 1. prosinca 2017.

OVO GA JE RAZLJUTILO I VRATILO U ŽIVOT: Žrtva moždanog udara koja nije mogla govoriti, čula kako liječnici pričaju o prodaji njegovih organa!


Pacijent koji je preživio moždani udar ležao je paraliziran u bolnici i slušao užas dok su liječnici govorili njegovoj djevojci da neće preživjeti, a kasnije, među sobom, tiho razgovarali o prodaji njegovih organa za brzu zaradu

Jimi Fritzie (43), čuo je svaku riječ, ali nije mogao prosvjedovati jer nije bio u mogućnosti se pomaknuti ili govoriti.Pacijent koji je preživio moždani udar ležao je paraliziran u bolnici i slušao užas dok su liječnici govorili njegovoj djevojci da neće preživjeti, a kasnije, među sobom, tiho razgovarali o prodaji njegovih organa za brzu zaraduJimi Fritzie (43), čuo je svaku riječ, ali nije mogao prosvjedovati jer nije bio u mogućnosti se pomaknuti ili govoriti.

Nedavno je Wall Street Journal objavio šokantno izvješće o industriji doniranih organa, tvrdeći da liječnici redovito uzimaju organe od pacijenata koji su još živi. Novi američki propisi dopuštaju liječnicima “ubrizgavanje paralizatora” ako se tijelo ne prestane kretati, kako bi “sigurno” uklonili organe.

*Često bolnica može zaraditi više novca iz mrtvog tijela, zbog uzimanja organa, nego što se može zaraditi od naplate troškova pacijentu čiji su život spasili. To posebno vrijedi u slučajevima kada pacijent nema zdravstveno osiguranje, te će biti teško naplatiti ogroman medicinski račun.

Novi propisi su se pokazali kontroverznim među medicinskim osobljem, a mnogi anesteziolozi i sestre su se ispisali iz registra donora organa nakon što su svjedočili trzanju „leševa” i grčenju tijekom operacije uklanjanja organa.

No gospodin Fritzie nije mogao ni pisati niti se pomaknuti kako bi liječnici znali da može čuti kako razgovaraju o tome što bi mogli učiniti sa njegovim organima.

Gospodin Fritz, koji je pretrpio krvarenje u mozgu, dok se sa svojom djevojkom i užom obitelji odmarao na arhipelagu Gothenburg, sada je podignuo tužbu protiv bolnice i zahtjeva da se liječnici preispitaju u istrazi zbog povezanosti sa crnim tržištem organa.

Bolnička glasnogovornica je rekla da oni surađuju sa istražiteljima te da će doći do dna onoga što se točno dogodilo.

0 komentari