srijeda, 20. prosinca 2017.

PLJESKAVICE KOJE ĆETE PRAVITI BAREM JEDANPUT SEDMIČNO


Sastojci
meso
500 g mjesanog mljevenog mesa
2 crvena luka sitno nasjeckana
1 rezanj bijelog luka
sol, papar
1 kasikica vegete pikant
2 manja jaja ili jedno vece




1-2 kasike mrvica
nadjev
15 dag sira naribanog ( gauda )
2 kasikice senfa
1 rezanj bijelog luka sitno nasjeckan
2 kisela krastavca naribana

Priprema
1.
U jednu posudu stavite mljeveno meso, crveni luk nasjeckan, bijeli luk nasjeckan, jaja, zacine.Dobro pomjesajte da se smjese spoje i oblikujete 4-5 velikih pljeskavica.




2.
Za nadjev pomjesajte sjeckani cesnjak ,sir, naribane krastavce, senf i podjelite nadjev po mesu na pola pljeskavice i s drugom stranom ih zatvorite. Rubove dobro stisnite da nadjev nemoze van.
3.
Najbolje su pecene na rostilju, al kad rostilj ne radi vani i gril tava dobro dodje 🙂 na malo ulja pecite s jedne strane 10-tak minuta na srednje jacoj vatri pa okranite i pecite jos nekih 5-6 minuta.

0 komentari