petak, 8. prosinca 2017.
POSNE VANILICE: SVI IH VOLE JER SU PRHKE I MEKANE, TOPE SE U USTIMA
Ove fine kolačiće svi vole jer su prhke i mekane, jednostavno se tope u ustima.
SASTOJCI:
Za tijesto:
500 g margarina (ili 250 g margarina i 250 ml ulja)
250 g šećera u prahu
1 limun
2 kesice vanilin šećera
100 g oraha
oko 1 kg brašna
I još:
džem od kajsija (marelica)
šećer u prahu
PRIPREMA:
Pjenasto umutiti margarin i šećer u prahu. Izrendati (naribati) koricu limuna i iscijediti sok limun. Dodati vanilin šećer i orahe.
Postepeno dodavati brašno da se zamijesi ujenačena, ne previše tvrda masa.
Razvaljati tijesto i vaditi okruglom modlom vanilice.
Poredati na u pleh prekriven papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180 °C, 5-10 minuta.
Voditi računa da vanilice ne promijene boju, tj. da ne potamne. Vaditi ih dok su bijele.
Tople spajati džemom od kajsija i valjati u šećeru u prahu.
0 komentari