četvrtak, 14. prosinca 2017.
SITNI SLAVSKI KOLAČI...PRIJEDLOG KOJI NEMOŽETE ODBITI
Cokoladne kugle:
100 gr omeksalog putera umutiti sa 150 gr rastopljene i prohladjene cokolade. Dodati 200 gr mlevenog keksa i 100 gr oraha. Fino sjediniti i praviti kuglice. Coko preliv za kuglice: 200 gr cokolade otopiti sa 50 gr putera i 3 kasike ulja. Prohladiti preliv, a zatim svaku kuglicu umakati u preliv i ukrasiti po zelji.
Kuglice sa mlekom u prahu:
250 gr omeksalog putera pomesati sa 250 gr mleka u prahu. 250 gr secera uspinovati sa 10 kasika vode i tako vreo secer dodati u puter i mleko u prahu. Mutiti mikserom i ostaviti u frizider da se ohladi 2 sata. Zatim dodati 250 gr mlevenih lesnika i 2 kasike samo belog euro krema. Praviti kuglice, valjati ih u mleveni lesnik i ukrasiti po zelji.
Crna bajadera:
U serpu staviti 10 kasika vode i 200 gr secera. Dodati 250 gr putera i lagano topiti u prohladjenu masu. Dodati 400 gr mlevenog plazma keksa pa masu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati 150 gr mlevenih badema, a u drugi deo dodati 150 gr mlevenih lesnika. Rastanjiti prvo tamni deo na pek papiru, a preko rastanjiti svetli deo. Dobro ohladiti i staviti coko preliv: 200 gr cokolade otopiti sa 50 gr putera i 3 kasike ulja. U prohladjeno dodati 3 kasike mleka i preliti bajaderu. Ukrasiti po zelji.
Rozen kocke:
500 ml mleka i 300 gr secera prokuvati. Skloniti sa ringle pa u to dodati 100 gr bele cokolade i 150 gr putera. Mesati pa dodati 300 gr mlevenih oraha i 500 gr mlevenog keksa. Prohladjenim filom nafilovati rozen kore, a posladnju koru ne filovati. Pritisnuti tortu plehom i staviti u frizider da prenoci. Iseci na kocke, ukrasiti sa coko glazurom: 300 gr cokolade otopiti sa 100 gr putera, 2 kasike ulja pa u prohladjenu glazuru umakati kocke i ukrasiti ih coko transferom.
Bela bajadera:
Prvi deo: 225 gr secera uspinovati sa 6 kasika vode pa u to dodati 125 gr putera. Prohladiti pa u to dodati 125 gr mlevenog keksa, 125 gr mlevenih oraha, 50 gr bele milka cokolade. Sve fino sjediniti i sasuti u tepsiju na pek papir.
Drugi deo: 225 gr secera uspinovati sa 6 kasika vode i dodati125 gr putera. Prohladiti i dodati 50 gr bele milka cokolade i 100 gr mleka u prahu. Mutiti mikserom i preliti preko prvog dela. Dobro ohladiti pa napraviti coko glazuru: 100 gr bele milka cokolade lagano otopiti sa 2 kasike ulja. Prohladiti i preliti bajaderu. Iseci sutradan i ukrasiti po zelji.
Prijatno!
0 komentari