petak, 15. prosinca 2017.

TUŽNO … Teška životna priča Jelene iz reality show-a Život na vagi : ” Dva puta sam gubila stan, bila deložirana… “


Jelenina priča sa početka show-a Život na vagi ostala je prilično nezapažen, još je bio početak, publika se tek upoznavala sa takmičarima kojih je u početku bilo prilično mnogo.
Jelena dolazi iz Zagreba, sretno je zaljubljena, ali za potpuno sreću bilo joj je potrebno da smrša, što je na njenu sreću, sreću njenih bližnjih , kao i mnogobrojnih fanova koje je stekla i uspjela.
Udebljala se nakon što se prestala baviti sportom, ali kaže da je cijeli život imala „višak“. Kilogrami joj stvarali problem jer je često bila umorna i bezvoljna, a u Život na vagi je došla s ciljem da trajno promijeni svoje prehrambene i životne navike, a ne da ostvari privremeni gubitak kilograma. Ovo drugo smo se uvjerili da je postigla, a vjerujemo, obzirom kolki je borac da će uspjeti promjeniti i prehrambene i životne navike nakon što show Život na vagi završi.
Pokušavala je smršavjeti i ranije, ali se internetske dijete nisu pokazale nimalo uspješnima.
Kako je sama kazala kilograme nije usojevala izgubiti, čak ih je konstantno i dobijala jer je imala teške životne situacije u kojima joj je vlastiti opstanak bio prioritet pa se prosto nije stigla ni mogla baviti kilogramima. Kilogrami i izgled su joj bili u neom drugom planu.


 Ono što je najviše šokiralo je činjnica da je dvaput gubila svoj dom te je morala kretati ispočetka što nije bilo nimalo lako.
U tom životnom periodu Jelena je prošla kroz deložaciju što je veliki stres za svakoga i samo osobe koje su to doživjele i proživjele znaju koliko je bolno,
Pored problema sa stambenim pitanjem bolest majke i smrt oca bili su dodatna životna iskušenja sa kojima se koliko god bolno bila nekako nosila, ali posljedice su se ogledale u njenom fizičkom izgledu i njenim kilogramima. Pored svega morala se brinuti i za 95-godišnju baku. Sve ovo samo pokazuje koliko je Jelena jaka djevojka, jer sve ovo što je iznijela na svojim mladim leđima mnoge bi vjerovatno davno slomilo, ali Jelena se uspjela izdići iznad svega pobijediti mnoge nedaće, na kraju je evo svjedoci smo pobijedila i problem sa viškom kilograma.
Neka ovo bude početak jednog lijepog životnog perioda za Jelenu, a taj lijepi period neka traje… vječno…

0 komentari