petak, 15. prosinca 2017.

UPALJENI ALARMI: METEOROLOZI NAJAVLJUJU VELIKO NEVRIJEME, A EVO GDJE ĆE BITI NAJGORE


Zbog jakih i olujnih udara vjetra i obilnijih padavina Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je danas narandžasto upozorenje za veći dio zemlje.
- Očekuju se jaki, lokalno i olujini, udari juga brzine između 50 i 70 km/h. Akumulirana količna padavina od 30 do 60 litara po metru kvadratnom. U Hercegovini lokalno može pasti i od 60 do 100 litara kiše po metru kvadratnom – saopšteno je iz FHMZ-a.


Zbog obilnih padavina i hidrometeorološki zavod RS-a izdao je crveno upozorenje za danas za regije Trebinja i Mostara, dok je narandžasti meteoalarm izdat za regije Livno i Bihać.
narandžasto upozorenje na snazi će danas od podne ponovo biti u Banjoj Luci, gdje se očekuje vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima i od 65 km/h, a mjestimično će biti obilnije padavine.
U Višegradu narandžasto upozorenje izdato je zbog vrlo jakog vjetra s olujnim udarima, a u Livnu zbog padavina između 30 i 60 litara po metru kvadratnom te jakih, lokalno i olujnih udara juga, dok će u Foči biti vrlo jak jugozapadni vjetar s olujnim udarima od 65 km/h.

Štab za vanredne situcije vlaseničke općine odlučio je na jučerašnjoj sjednici da u ovoj općini ostaje na snazi vanredna situacija zbog elementarne nepogode, gdje je jučer ponovo počeo da puše olujni vjetar.
Podsjećamo, vanredna situacija u Vlasenici je proglašena prije tri dana, nastava u školama i dalje je u prekidu, a ne radi ni predškolska ustanova.

0 komentari