petak, 8. prosinca 2017.

Zbog teškog genetskog poremećaja su joj rekli da nikada neće imati djecu. Kad su doktori obavili carski rez, ostali su bez riječi!


Imati dijete je jako ozbiljan posao. Svaki roditelj na svijetu zna da je odgajanje djeteta jako iscrpljujuće.

Ali ono što je iscrpljujuće za neke, za Sheree Psaila je to nemoguće. Ova dvadesetdvogodišnja žena ima genetski poremećaj poznat kao AMC, koji sprječava da razvije mišiće u rukama i nogama. Njeni roditelji su po njenom rođenju upozoreni da ona ne bi mogla preživjeti više od godinu dana.

Nakon niza operacija, Sheree je uspjela preživjeti ali je ostala u kolicima za čitav život. Ali ipak, Sheree je imala drugačiju viziju svog života. Sa 5 godina je napravila prve korake i nastavila živjeti “normalan” život. Nakon što je završila srednju školu nastavila je studirati na tehnološkom fakultetu.

Tada je upoznala Chrisa, koji je shvatio kakve izazove ona prolazi svaki dan. Njegova kičma je oštećena također radi genetskog poremećaja.

Njih dvoje su se zaljubili a zatim i vjenčali 2015. godine i htjeli su zasnovati porodicu. Nažalost njena prva trudnoća nije uspjela, i doktori su rekli kako više neće moći ostati trudna. Pokušali su ponovo i nakon magičnih devet mjeseci…

0 komentari