ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

ZNAKOVI DA ORGANIZAM POČINJE DA UMIRE: Ako vas često boli glava, imate bubuljice i probleme sa noktima onda biste POD HITNO morali…


Da biste zadržali svoje zdravlje, vašem telu su potrebni svi vitamini i minerali, ali je ponekada zbog gustog rasporeda teško izvdoljivo jesti samo zdravu hranu.
Ako je ovo možda vaš slučaj, potrudite se da ne ignorišete svoje zdravlje.

Problemi sa aknama

Ovo bi mogao biti znak nedostatka cinka. Možete nanositi kreme kako biste ih se rešili, ali zašto ne rešiti problem u korenu? Jedite što više hrane koja sadrži cink, bademe, bundevine semenke, spanać i kikiriki. Koža će vam biti zdravija i imaćete lepši ten.

Glavobolja

Ponekad glavobolja može biti izazvana nedostatkom magnezijuma, a ona se lako može otkloniti jedenjem banana ili kupusa na redovnoj bazi.

Grčevi u mišićima

Ovo takođe može izazvati nedostatak magnezijuma. Pokušajte da se kupate u vreloj vodi sa gorkom solju koja sadrži magnezijum kako bi ga vaša koža apsorbovala.

Nokti koji se listaju i suva kosa

Ovo je znak da vam nedostaje vitamin B7. Jedite više kvasca, sira i kikirija da bi vam nokti bili ponovo zdravi.

Slaba kosa

Ukoliko primetite da vam previše kose opada tokom češljanja to je znak da imate manjak gvožđa. Jedite više povrća sa tamnim zelenim lišćem i crveno meso.

Beli plikovi

Ukoliko imate plikove na zglobovima i prstima, to ukazuje da imate nedostatak esencijalnih masnih kiselina. Njih možete nadoknaditi jedenjem ribljeg ulja, morskih plodova, ribe i koštunjavog voća.Dva najveća uzročnika nastajanja akni

Dva najveća uzročnika nastajanja akni su bakterije i hiperaktivne znojne žlezde. Kad imunološki sistem ne radi normalno, može uzrokovati povećan rad znojnih žlezda što dovodi do povećanja masnoća pod kožom. Tako se zapušavaju pore, koža ne može više da diše i nastaju akne.

Perutanje kože

Ako primetite da vam se koža često zategnuta, svrbi vas, peruta se ili je hrapava na dodir, znači da joj treba hidratacija. Nastojte koristiti bogatu hidratantnu kremu tokom dana, a masniju kremu tokom noći. Povremeno možete staviti hranljivu masku za suvu kožu (jednom nedeljno).

Šta se krije iza umora?

Umor je alarm koji psiha šalje telu. Od umora postajete razdražljivi, depresivni, nemate volje za bilo kakvu aktivnost, što znači da je stres okidač. Zaboravite na jutarnje ili čak celodnevno lenčarenje. Umesto toga, hodajte trčite i izbegavajte celodnevno sedenje.

Družite se s ljudima s kojima delite slične interese, koji nisu energetski vampiri već koji vam podižu energiju i u čijem se društvu osećate dobro u vezi sebe.

Oslabljen vid

Oslabljen vid je često posledica dugogodišnjeg načina života, ishrane i loših navika. Industrijski obrađena hrana, nedovoljno kretanje, stalno sedenje ispred kompjutera, pušenje itd. utiče na zdravlje očiju. Trudite se promenite životni stil i navike, i problem se može ublažiti.

Nadutost

Znate li kada se osećate duplo težim ili opet imate onu nelagodu u stomaku? Verovatno ste naduti. Nadutost najčešće može biti uzrok lošeg varenja, tj. usporenog rada ili intolerancija na određene namirnice. Izbacite iz ishrane ili smanjite unos soli, brze hrane,, gaziranih pića, testenine, pirinča.

Poželjno je da jedete kuvano povrće, voće, žitarice, ribu, kokošje ili ćureće meso, jaja, mahunarke u umerenim količinama, kao i, jogurt i zeleni čaj. Izbagavajte sirovo povrće, alkohol, kafu i sokove.

Izvor: fokuzz.com

0 komentari