srijeda, 3. siječnja 2018.

"SOCIJALNI" ZUBI NISU U MODI OTKRIJTE KAKO DA VAM PONOVO IZRASTU NOVI ZUBI ZA NEKOLIKO SEDMICA POTPUNO PRIRODNO


Cijeli život se oko njih brinemo, četkamo, čistimo, čuvamo, međutim jednostavno nikako da se oporave da budu zdavi i lijepi. No, opet najveći je problem kada počnu da ispadaju, jer ipak, nije baš fino kada se nasmijemo, a naš sugovornik vidi kako nemamo zube sve na broju. Opće je poznato da ukoliko želimo tzv. socijalne zube moramo popriličnu svotu izdvojiti ukoliko želimo da to kvalitetno uradimo, no u ovom slučaju naučnik s američkog univerzizetra otkrio je kako da nam ponovo rastu vlastiti zubi.



Otkriće dr Jerremy Maoa, sa Kolumbijskog univerziteta je definitivno nova senzacija i revolucionarno otkriće u medicini, a posebno u stomatologiji. On je nedavno objavio rezultate svoga istraživanja za regeneraciju zuba. Uz pomoć skele za zube koja sadrži matične stanice iz organizma, koristio je svoju DNK i uspeo da regeneriše nove zube.
Obnavljanje izvađenih zuba traje tačno devet sedmica.
Uređaj – skela za zube s matičnim stanicama treba biti postavljena na područje na kome nema zuba. U prvoj fazi organizam će se navikavati, nakon toga prihvatiti stanice, a potom i regenerisati korijen zuba.



Jednostavno rečeno, matične stanice iz vašeg tijela koriste se za zamjenu zuba koji nedostaju. Zatim zub postaje jedno s okolnim tkivom. To je tako jednostavno. To će poboljšati proces regeneracije i rezultirati u prilično brz oporavak.

0 komentari