petak, 26. veljače 2016.

PRAVI HIT KOLAČ KOJI OSVJEVAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DRUGI: TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE


Svaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem josh hahahh,toliko volim ovaj kolac sto  se gostim svaki put kod kuce:) Evo jedan prelepi recept koji lako se pravi a josh lakshe ispari !!!
Sastojci
    6 jaja,250gr secer, 300 gr.brashno pecivo i vanila


   
preliv-1kg punomasno mleko,750ml hopla,i 250 ml sojino mleko
    karamel- 4 kashike secer se otope da stane braon onda sipash 50ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to!

Priprema
    1.
    Jaja i shecer umutiti pa dodati brasho,pecivo i vanilaa.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.


   
Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipash pola od mleka i vratish opet peceni kolac drugu polovinu mleka posipesh odozgo.Lakshe nemoze biti Odozgo stavish karamel i pojedesh pola pleha hahahah prijatno!
Posluživanje
Mleko (tri vida-  mleko ,hopla i sojino  mleko) promeshash zajedno i treba da bude hladno ne toplo!!

1 komentar:

  1. U Crnoj Gori, možeš da kupiš u zdravoj hrani, svu smesu sa karamelom, zavisno od količine jaja od kojih praviš (od 5 pa naviše), a u pšenično brašno ide i pšenični griz, koji upija mleko. Kada se ispeče kolač izvaditi iz rerne ohladiti i izvaditi iz pleha, u pleh sipati 1/2 l slatke pavlake:"HULALA", pa preko kolač, pa preko kolača postepeno sipati mleko (ukupno oko litar i po). Kolač treba da prenoći, da upije svo mleko i tek sutradan se premaže sa karamelom.

    OdgovoriIzbriši