ponedjeljak, 16. svibnja 2016.

DIVAN I LAGAN KOLAČ – TOLIKO JE DOBAR DA SE TOPI U USTIMA


Sastojci:
300g secera
1 l mljeka
100g putera



60g gustina
120g brasna
4 velike kasike kakaa
1 vrecica vanilin secer
I JOS:
100g kokos
2 vrecice slag pjene (spremitii po upustvu na vrecici )
Priprema:
U vecoj serpi sipati mljeko ,secer i ostale sastojke i kuhati dok smjesa ne bude gusta . U cetvrtastom plehu ( od rerne 37×40) posuti kokosovo brasno pa izliti skuhanu smjesu i ostaviti u frizideru da se hladi par sati ! Slag pjenu pripremiti po upustvu na vrecici ide:



(1/8 mljeka i kasika secera) na jednu vrecicu slaga ….. dobro smiksati i premazati ohladjeni kolac sa slagom . Sjeci na lente ( 3 cm ) i motati u krug …..tako se formira pasa lokum ! (Pri motanju budite spretni jer je kolac njezan, polako ga smotajte )sa osjecajem !
Posluživanje:
Kolac drzati u frizideru jer je tako bolji kada je hladan, bas osvjezavajuci …
prijatno !

0 komentari