subota, 14. svibnja 2016.

DVOBOJNA MESNA ROLADA!


rolade mogu stajati i jednako su ukusne i mlake, pa čak i hladne ...
SASTOJCI
Za 1. smjesu:
mljeveno meso puretina, junetina, svinjetina ... prema želji
luk (ja sam imala ljubičasti, ali bolji je srebrenac)
jaja
začini (sol, papar, crvena paprika, vegeta i sl.)
Za 2. smjesu:
sir (ribani i u kockicama)
kruh namočen u mlijeko i iscijeđen

 
lišće peršuna i ljupčaca (vegete)
c. paprika i luk dinstani
jaja
začini (sol, papar, vegeta i sl.)

PRIPREMA
1.
Naprave se dvije smjese od navedenih sastojaka.

Svaka posebno se stavi između dva pekpapira ili prijanjajuće folije i razvalja se na cca 1,5 cm debljine.
2.
Jedna tamnija, od mesa .....
3.
.... a druga, bijela od sira i kruha.
4.

 
Prebaci se svijetla preko tamne (a može i obratno) uz pomoć papira i zarola se u roladu.
5.
Peče se cca 35 – 40 min na 220 °C.  Pusti da se malo prohladi i nareže na šnite. Uz neki povrtni prilog i salatu, lagan i ukusan ručak!
6.
Na isti način može se klasična mesna štruca filati i porilukom, prethodno pečenom, uz dodatak jaja.
Zarolanu sam obložila pancetom.
7.
I ova povrtna je jako fina, nekima i bolja od prethodne.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari