utorak, 17. svibnja 2016.
NAJJEDNOSTAVNIJA TORTA SA JAGODAMA ALI IPAK NAJBOLJA
Potrebno:
gotova biskvitna podloga za tortu (ili piškote ili tanko pečeni biskvit)
3 pudinga od vanilije
9 žlica šećera
1l mlijeka
25 dag maslaca ili margarina
3 žlice kiselog vrhnja
1/2 kg svježih jagoda
1 omot crvenog Dr. Oetker Preljeva za torte
Priprema:
Za kremu skuhati pudinge sa naznačenom količinom mlijeka, ohladiti uz miješanje i dodatak kiselog vrhnja. Kada je puding gotovo sasvim ohlađen, umiješati u njega maslac koji prethodno treba izraditi mikserom. Sve skupa dobro sjediniti.
Oko biskvita staviti obruč kalupa za torte koji odgovara veličini biskvita. Politi ga sa 4 – 5 žlica mlijeka pomiješanog s par kapi ruma, pa nanijeti kremu od vanilije. Po kremi rasporediti očišćene jagode pa preliti preko njih preljev za torte pripremljen prema uputstvu na omotu. Kada se preljev stvrdne, tortu pospremiti u hladnjak. Dobro rashladiti, maknuti obruč kalupa i poslužiti.
Dobar tek!
0 komentari