srijeda, 20. srpnja 2016.

RUČAK OD KROMPIRA NA POTPUNO DRUGI NAČIN


Sastojci:
1 kašika putera
grančica tinijana (ili kašičica suvog)
1 veliki luk isečen na deblje koturove (0,5cm)
450 gr sitnijeg roze krompira, opranog i isečenog na tanke listove
2 kašike maslinovog ulja



100 gr izmrvljene fete
100 gr rendanog kačkavalja
morska so i krupno mleveni biber

Priprema:
U pleh staviti papir za pečenje i namazati ga dobro puterom. Posuti timijanom i poređati isečen luk.
U dubljem sudu pomešati krompir, ulje, začine i sir. Obavezno staviti timijan, tart dobije poseban ukus.
Zagrejati rernu na 210°C.



Rasporediti masu preko kolutova luka i lepo poravnati.
Peći 45 minuta dok tart ne dobije zlatno braon koricu i krompir ne omekne. Na pola pečenja pokrijte tart folijom, jer sir lako zagori.
Prevrnuti na tanjir i pažljivo skinuti papir pazeći da ostanu celi kolutovi luka. Poslužiti kao prilog, a može i kao glavno jelo uz dosta sezonske salate.
Mi volimo dobro pečeno, pa sam rešetku šporeta namestila bliže donjem grejaču, a ako vi ne želite reš - pecite na sredini!

0 komentari