![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhAo_HukFqssCLWiJ566YrIPCeyE5lZp8R5G8unAlj8QPX7qSTBfUx5Kn2pbbo0QHipqBrHWfoojjYXYDAecDr-qJR7JXU7tOQNbODrNUuuseobgq_Lp4nmp-ls3W2iDehZmgu0gLbhCTE/s640/1907945_792315214156321_1829686691473004583_n.jpg)
Za pripremu ovog ruskog deserta je potrebno:
– 5-6 većih jabuka
– 3 jaja
– 200g šećera
– 125 g brašna
– cimet
– šećer u prahu
Priprema:
Uključite rernu da se greje na 170C, a dno okruglog kalupa prekrijte masnim papirom (ili dobro podmažite hladnim puterom).
Jabuke ogulite, očistite od semenki i izrežite na kockice srednje veličine i poslažite ih direktno u pripremljen kalup za pečenje (prečnika 22.5cm).
Zatim, mutite jaja zajedno sa šećerom uz pomoć električnog miksera dok ne postanu penasta, a većina šećera se istopi.
Dodajte vanilu ( 1-2 kesice vanil šećera, po želji) i brašno pa sve dobro izmešajte. Smesa će biti poprilično gusta.
Dobijeno testo sipajte preko jabuka i pecite 55-60 minuta.
Kad je kolač gotov ostavite ga u kalupu desetak minuta, a potom ga okrenite na tanjir za posluživanje tako da jabuke budu na vrhu.
Pospite šećerom u prahu i cimetom.
Kolač je lagan kao perce!
0 komentari