srijeda, 20. prosinca 2017.

DEKORATIVNI ČUPAVCI...MALO DRUGAČIJA IZVEDBA A OKUS VRHUNSKI


SASTOJCI
-4 kom. jaja
-200gr secera
-60ml ulja
-60ml tople vode
-215gr brasna




-1 vanil.secer
-1 prasak za pecivo
Umak
-250ml mlijeka
-4 kasike kakaa
-100gr secera
-kokos za uvaljati cupavci

PRIPREMA
Zagrite pecnicu na 175°C.
Pripremite tepsiju velicine 27/41 (ako imate u setu 3 duboke teprije to je ona najveca) oblozite dno pek-papirom ili premazite maslacem i pospite sa malo brasna..
Jaja dobro umutite sa secerom i van.secerom.




Stalno muteci dodajte ulje i toplu vodu u mlazu,preko umucene smjese prosite brasno promjesano sa praskom za pecivo.
Izmjesajte,istresite u tepsiju i kratko pecite(nek se kora ispece,ali neka po vrhu ostane svijetla)
Ostavite koru u tepsiji neka se ohladi.
Dok se kora pece pripremite sos..Izmjesajte zajedno mlijeko sa secerom i kakaaom.Kratko prokuhajte stalno mjesajuci da se smjesa malo zgusne.Ohladite.
Ohladenu koru isjecite na vece kocke.
Svaku kocku presjecite,da dobijete trougao..
U duboki tanjir istrecite umak,u drugi tanjir kokos.
Svaki trougao,samo stranice kratko umocite u umak pa u kokos.Sredina ostaje svijetla..
Redajte ih uspravno na veci pleh ili tepsiju.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari