utorak, 30. svibnja 2017.

BRZA TORTA BEZ PEČENJA UKUSNIJA OD SVAKOG SLADOLEDA MORATE JE PROBATI


Sastojci:
1-1,5 pakovanja rozen kora (pakovanje od 500 gr)
1 l mleka za krem
3 kesice pudinga od vanile
250 gr margarina (možete koristiti margarin sa maslacem – krem bude još ukusniji)
15 kašika šećera
200 gr prah šećera



500 gr šlaga u prahu
2 dcl hladne kisele vode za šlag koji ide u krem
1,5 dcl hladnog mleka za šlag za ukrašavanje
1 čašica kisele pavlake (180 gr)
100 gr Milka bele čokolade
Predivan, fenomenalan, jako ukusan krem. Pufnast, vazdušast…

Priprema:
1 Puding izmešajte sa 15 kašika šećera. Od 1 l hladnog mleka, uzmite 2-3 kašike, pa izmešajte sa pudingom i šećerom, da se razmute da ne bude grudvica. Dodajte još 2-3 kašike, da masa bude retka, da se može sipati. Ostatak mleka stavite da provri. U provrlo mleko, stalno mešajući žicom za mućenje, sipajte razmućeni prašak za puding sa šećerom. Kuvajte na umerenoj jačini ringle, neprestano mešajući žicom, kako bi vam puding bio gladak, a ne zgrumenčan. Sklonite sa ringle i ostavite sa strane da se ohladi, povremeno promešajte za to vreme.
2 Margarin umutite sa prah šećerom, da bude penast. Da vam iskreno kažem, ja ih prvo umesim rukama, pa onda mutim mikserom, tako mi je lakše. U ohladjeni krem, dodajte umućen margarin i šećer u prahu i dobro umutite mikserom.



3 Umutite 300 gr šlaga sa 2dcl hladne kisele vode. Dodajte u krem, lagano mešajući (ne mikserom, nikako). Nakon toga, dodajte lagano u krem i kiselu pavlaku. Konačno, narendajte u krem belu čokoladu. Ono što ćete sada dobiti, jeste fantastičan, vazdušast krem, divnog ukusa.
4 Redjajte na tacnu red kore, red krema. Ja sam mazala tanko, vi možete više krema, manje kora ili isto, nećete pogrešiti ni na jedan način, kako ćete, zavisi samo od toga šta vi više volite.
5 Umutite ostatak šlaga (200 gr) sa hladnim mlekom i ukrasite tortu. Moje ukrašavanje se svodi na premazivanje torte šlagom odozgo, verujem da vi možete mnogo bolje 😉
Tortu stavite u frižider i dobro bi bilo da tako ostane 1 dan, kako bi rozen kore što bolje omekšale. Servirajte i uživajte!

0 komentari