četvrtak, 18. svibnja 2017.

Uklonite GLJIVICE NA NOKTIMA potpuno bezbolno i prironim putem

26
Gljivice su jako dosadne i ružne za oko. Mi Vam donosimo nekoliko savjeta kako da ih se riješite.

ULJE ČAJEVCA

Ulje čajevca ima antiseptička i fungicidna svojstva i jedno je od najdjelotvornijih prirodnih sredstava protiv gljivica na noktima. ovo ulje je također dobro i za druge kožne infekcije.

Na mjesto gdje imate gljivice, utrljajte direktno ulje od čajevca, te ostavite da stoji 10 min. Nakon toga, uzmite četkicu za zube i nježno trljajte zahvaćeni nokat.

ULJE LAVANDE

Ulje lavande ima nekoliko hlapljivih spojeva i antiseptička svojstva koja se bore protiv bilo kakve zaraze i sprječavaju iritaciju kože.

Pomiješajte jednaku količinu eteričnog ulja lavande i ulja čajevca i mrvicu zagrijte, te nanesite na nokat i okolno područje 2 do 3 puta dnevno, a najbolje bi bilo prije spavanja.



ULJE DIVLJEG ORIGANA

Ulje divljeg origana ima antiseptičko, antibakterijsko, aniparazitno, antivirusno i antifungalno djelovanje. Ono je jedno od najdjelotvornijih ulja protiv gljivičnih infekcija, a koristi se tako da pomješate dvije kapi ulja divljeg origana s jednom kašikom čistog maslinovog ulja. Potrebno je nanijeti na nokat jednom dnevno u toku tri sedmice.

ULJE NARANDŽE

Još jedan jako dobar prirodni način da se riješite gljivica na noktima je ulje narandže. Sve vrste ovog ulja imaju antifungalna svojstva i stoga se mogu koristiti na zaraženom noktu.

Nanesite ulje i ostavite tako da stoji najmanje 1 sat.

LISTERINE ZA ISPIRANJE USNE ŠUPLJINE

Listerine za ispiranje usta koristi se za uništavanje bakterija, ali može poslužiti i za liječenje gljivica na noktima. To je zato što sadrži nekoliko spojeva i alkohol, koji djeluju kao jak antiseptik i drže podalje štetne bakterije i gljivice.

Dovoljno je ispuniti malu posudu s listerine tekućinom za ispiranje usta, octom i nerazrijeđenim sokom od limuna. Potopite noge 10 do 15 minuta dnevno, a potom nježno izribajte zahvaćeno područje četkicom za zube.

Postupak ponavljajte svakodnevno dok umjeto zaraženog ne izraste novi nokat.

Izvor: mojrecept.info

0 komentari