subota, 17. lipnja 2017.
NAJFINIJA TORTA SA JAGODAMA KOJA SE NE PEČE
Sastojci
400g mlevenog keksa
2dl đusa
450g sira
500ml slatke pavlake
250g šećera u prahu
500g jagoda
3 dl soka od jagoda
5-6 kašika šećera
2 kesice crvene želatine
Priprema
1.
Mleveni keks pomešati sa đusom , pa utisnuti u kalup za tortu i oblikovati koru.
2.
Sir izmiksati sa šećerom u prahu, kada se sjedini, polako dodavati slatku pavlaku i umutiti dok fil ne postane čvrst. Kada je gotov, sipati u kalup preko keksa.
3.
Jagode iseći po želji, staviti u šerpu i kuvati sa sokom od jagoda i šećerom. Želatin umutiti po upustvu sa vrećice Kada su jagode gotove , skloniti sa šporeta, dodati želatin, dobro promešati i odmah preliti preko belog fila.
4.
Ostaviti u frižider da se ohladi!
5.
Ja sam pravila male promene, podelila sam belu kremu na dva dela, isto kao i jagode i želatinu...Čisto zbog dekoracije, što znači da sam na podlogu od keksa stavila polovinu bele kreme, pa sam skuvala prvo jedan deo od jagoda, stavila u zamrzivač da se stegne želatina. Pa onda na to svatila drgi ostatak bele kreme, i skuvala ostatak jagoda sa želatinom, prelila na belu kremu i u frižider!
0 komentari