utorak, 20. lipnja 2017.

STARINSKE POSNE VANILICE KOJE SE TOPE U USTIMA


SASTOJCI:
400 gr margarina
240 gr prah šećera
limun



2 vanilina šećera
100 gr oraha
800 gr brašna
džem

PRIPREMA:
U posudu umutiti margarin i prah šećer,zatim narendati koricu od limuna i iscjediti limunov sok.
Dodati orahe i vanilin šećer.



Miješati pa polako dodavati brašno i zamijesiti ujednačenu masu koja neće biti previše tvrda.
Razviti tijesto na pobrašnjenoj podlozi,a zatim čašom vaditi vanilice.
Redajte ih u pleh koji ste obložili papirom i pecite u predhodno zagrijanoj rerci na 180°,odp 7-10 minuta.
Vanilice ne smiju promjeniti boju,tj vadite ih dok su još bijele.
Spajajte ih džemom i uvaljajte u šećer.

0 komentari