WECLOME

subota, 1. srpnja 2017.

NEVEROVATNO UKUSAN I NEŽAN KOLAČ, KOJI MOŽETE LAKO I BRZO PRIPREMITI. PREDNOST OVOG KOLAČA JE U TOME ŠTO JE ZDRAV I VEOMA SE SVIĐA DECI.


Kolač možete pripremiti u rerni ili mikrotalasnoj pećnici, čime ćete vreme pečenja smanjiti na samo 10 minuta!

Recept i priprema.
Biće potrebni sledeći sastojci:
– polumasni sitni sir – 500 gr
– šećer- 5 supenih kašika
– jaja – 2 komada



– griz – 4 supene kašike
– kakao prah – 1 supena kašika
– mleko – 150 ml
– vanil šećer – 1 kesica
– so – na vrh noža, 2 gr
– malo praška za pecivo

Priprema:
U sir stavljama šećer, so, jaja i vanil šećer. Promešamo. Zatim dodajemo mleko i griz, i ponovo dobro promešamo. Testo delimo na dva dela. U jedan deo dodajemo kakao.
Zebra – ukusan i nežan kolač koji će zavoleti vaša deca.
Kalup za pečenje premazujemo uljem i počinjemo naizmenično slagati testo: belo, pa braon.
Zebra – ukusan i nežan kolač koji će zavoleti vaša deca.
Recimo stavite kašiku belog, onda odozgo kašiku braon, pa ponovo belog testa, i tako dok ne iskoristite obe smese. Odgore možete viljuškom ili čačkalicom iscrtati šare, ili čak, crtež.
Zebra – ukusan i nežan kolač koji će zavoleti vaša deca.



Kolač možete ispeći na dva načina.
Možete ga staviti u zagrejanu rernu na 180 stepeni i peći 35-40 minuta.
Možete ga peći i u mikrotalasnoj pećnici, kako sam ja i uradila. Posuda sa testom se stavlja u mikrotalasnu, podesi se na maksimalnu snagu (moja je 750 W) i podešavamo tajmer na 10 minuta.
Zebra – ukusan i nežan kolač koji će zavoleti vaša deca.
Posle 10 minuta kolač je gotov. Neka odstoji u mikrotalasnoj još 2 munuta. Vadimo iz kalupa, ohladimo i sečemo.
Zebra – ukusan i nežan kolač koji će zavoleti vaša deca.
Kolač možete okrenuti i posuti čokoladom, ili možete pripremiti i čokoladnu glazuru i odgore posuti orasima, sve je stvar vašeg ukusa.
Prijatno!

0 komentari