utorak, 19. rujna 2017.

RECEPT KOJI JE ZALUDIO INTERNET: Čitav svijet pravi ovaj “magični kolač”, evo zašto…


Magični kolač 3 u 1 trenutno je jedan od najpopularnijih kolača na društvenim mrežama. Iako ima tri sloja, ne može ga biti lakše napraviti i upravo se u tome krije njegova “magija”.

Sastojci:
● 3 jaja
● 1 žlica vode
● 90 g šećera



● 90 g maslaca (otopljenog)
● 90 g brašna
● 1 žličica ekstrakta vanilije
● prstohvat soli
● 375 ml mlijeka

Postupak:
1. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žutanjke stavite u jednu posudu, a bjelanjke u drugu. Dodajte žumanjcima žlicu vode i šećer, pa ručno dobro promiješajte, bez upotrebe miksera.
2. Kada smjesa postane homogena, postepeno dodajite maslac, istovremeno miješajući smjesu. Koristeći sito dodajte brašno te opet promiješajte.
3. Dodajte ekstrakt vanilije i sol te promiješajte. Zatim dodajte mlijeko istovremeno miješajući smjesu.



4. U drugoj posudi zamutite bjelanjke dok ne dobijete snijeg. Snijeg od bjelanjaka dodajte prvoj smjesi i promiješajte.
5. Okrugli duboki kalup promjera oko 36 cm premažite masnoćom i izlijte u njega smjesu. Stavite u pećnicu na 150 °C i ostavite da se peče 50 minuta.
6. Izvadite kolač iz kalupa i pospite šećerom u prahu. Izrežite ga na trokutaste šnite i uživajte u ovom mekanom, 3 u 1 magičnom kolaču.
7. Iako je kolač napravljen od samo jedne smjese, zbog procesa koji se odvijaju pod djelovanja visoke temperature i gravitacije, on neće biti jednoličan. Kad ga pogledate u presjeku, uočit ćete tri sloja – prvi (pri samom dnu kalupa za pečenje) je čvrst, zatim dođe kremasti u sredini, a gornja trećina je spužvasta. Otud i dolazi naziv ovog kolača – 3 u 1.

0 komentari