srijeda, 4. listopada 2017.

LELINA ŠARLOTA S JAGODAMA I BIJELOM ČOKOLADOM

Fotografija Mala kuhinja - Veliki užitak.
Sastojci:
1 pak. piškota/savojardi
4 dl mlijeka
4 žumanjka
15 dag šećera
1,5 dl slatkog vrhnja





6 listova želatine
50 dag jagoda (sitnijih)
15 dag bijele čokolade
1,5 žlica ulja (za glazuru)
Priprema:
1.
Oprati jagode i ostaviti ih da se ocijede.
2.
Staviti želatinu u hladnu vodu da nabubri.
3.
Zakuhati mlijeko.
4.
Žutanjke sa 8 dag šećera tući dok ne posvijetle. Lagano ulijevati vrelo mlijeko i neprekidno miješati.Preliti smjesu u drugu posudu i na laganoj vatri kuhati uz stalno miješanje dok ne postane gusta.Dodati ocijeđenu želatinu i miješati dok se ne rastopi. Kremu staviti na hlađenje.
5.
Istući šlag sa 2 dag šećera i dodati ga posve hladnoj kremi. Lagano promiješati pjenjačom ili kuhačom.
6.
Ocijeđene jagode narezati na četvrtine i posuti ih ostatkom šećera.
7.
Dno i rubove kalupa za torte obložiti piškotama koje ćete po potrebi skratiti.

8.
Dno prekriti kremom u visini 2 cm i prekriti dijelom jagoda. Slagati kremu i jagode sve dok imate namirnica, a potom prekriti piškotama. Staviti u hladnjak na hlađenje najmanje 4 sata.
9.
Za glazuru otopiti na posve laganoj vatri čokoladu s uljem uz stalno miješanje.




10.
Šarlotu preokrenuti na tanjur za torte pa odstraniti prsten i dno kalupa. Preliti glazurom i ukrasiti po želji
Posluživanje:
U vrijeme pripreme nije uračunato vrijeme hlađenja šarlote.

0 komentari