petak, 6. listopada 2017.

OVA SALATA TOLIKO DOBRA DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI OVAJ RECEPT

Rezultat slika za OVA SALATA TOLIKO DOBRA DA ĆE VAM BITI ŽAO ŠTO RANIJE NISTE ZNALI OVAJ RECEPT
Sastojci
3 kom krompira
3 kom mrkve
3 kom kuvana jaja
300 gr graška
6-7 kom krastavčića




300 gr šunke ili
1 kom pileći file
so
I još
300 gr majoneza
200 gr pavalake

Priprema
1.
Povrće skuhati posebno u slanoj vodi.
Ja nekad stavim šunku a nekad skuvam pileći file,može i oboje ali bi bilo prejako pošto se svakako ova salata uglavnom priprema i služi u svečanim prilikama,znači uz još dosta kalorične hrane.Ovaj put ja sam radila sa šunkom.
2.
Povrće ohladiti i sitno isjeckati.Ja sjeckam ,ali ne pretjerano sitno.Neko voli i rendano povrće,vidjela sam to kod LokoMoko, Nisam probala pa mislim da samo ovako volim:))Ma ja i ne volim rusku salatu,iskrena da budem:)) ali je pravim.,eto..ponekad treba jer je drugi vole…..




Kod Snece, u receptu za rusku salatu sam vidjela nekoliko dobrih uputstava.Naprimjer jedan je  kuhanje mrkve u vodi u kojem se kuhao pileći file i način da istu iskoristite,zatimi upute kako da lijepo skuhate krompir a da se ne raspadne.
Istina, savjeti dobri,ali ja ipak krompir kuham oguljen:)))
3.
U majonez  dodati pavlake po svom ukusu,lagano umutiti.
Povrće dobro obogatite majonezom,e,tu nemojte štedjeti.Kad je kupujete uvijek je to pozamašna investicija i onda vam ruska salata dodje nevjerovatno skupa.
Zato ja kad radim rusku salatu, radim i majonez,i ne štedim na njemu.
Posluživanje
Rusku salatu služite kao predjelo u posudicama aranžiranim povrćem koje je sastavni dio salate ili punite prhke mignonnine korpice,ili pak punite peciva od princes krofni…a možete i labudove da pravite kao Brankal ili mignonne ukoliko ste jako “dobri” s vremenom i živcima:))

0 komentari