nedjelja, 3. prosinca 2017.

JEDNOSTAVNO I KUKUSNO...DVIJE SU RIJEČI KOJE OPISUJU OVAJ KOLAČIĆ


Sastojci
TIJESTO
200 gr šećera u prahu
150 gr mljevenih oraha
3 kašike brašna
2 kašike prezle
6 bjelanaca





KREMA
700 ml mlijeka
250 gr putera
250 ml šlaga
200 gr šećera
100 gr čokolade za kuhanje
2 pudinga od vanilije
6 žumanaca

Način pripreme
Bjelance umutititi sa prosijanim šećerom u prahu pa umiješati brašno, orahe i prezlu.
Peći u rerni zagrijanoj na 180 stepeni 20 minuta.




Žumance umutiti sa 200 ml mlijeka i pudingom.
Uspite u ostatak vrelog mlijeka i kuhajte dok se ne zgusne.
Ostavite da se ohladi pa umutite puter sobne temperature.
Pola kreme premažite preko biskvita, a u drugu polovinu otopite čokoladu pa premažite preko svijetle kreme.
Umutite šlag i premažite po vrhu.

0 komentari