četvrtak, 14. prosinca 2017.

MEKANI BOŽIĆNI JASTUČIĆI


Meki jastučići od prhkog tijesta sa filom od jabuka…meni su njam!

Sastojci
tijesto: 125 g margarina
80 g šećera+1 burbon vanilin šećer
1 jaje
korica limuna
300 g glatkog brašna
3 žlice mlijeka
nadjev: 2 jabuke




1 žličica ruma i cimeta
korica 1 limuna
1 limun šećer
1 žlica krušnih mrvica
1 žlica marmelade od marelica

Priprema
1.
Prvo napravite prhko tijesto.
Omakšali margarin miksajte sa šećerom+burbon vanilija šećer,pa kad se malo margarin razradi dodajite jaje,koricu limuna,mlijeko,brašno.
Miksajte spiralnim metlicama dok se smjesa ne spoji.
Oblikujte kuglu i stavite u plastificiranu foliju na 45 min. u hladnjak.
2.
Tijesto razvaljajte i čašom pravite krugove.




U sredinu stavite nadjev i pritisnite vilicom ili ako imate kalup za polumjesece.
Ja sam pravila tim kalupom i ide extra brzo i oblici su savršeni.
Napravljene polumjesece stavite na 10min. u hladnjak dok vam se grije pećnica.
Od ove smjese ispadne oko 35 komada.
Pecite na 170C 15-20min.
Posipajte ih šećerom u prahu.
3.
Pripremite nadjev.Ogulite jabuke i izribajte ih,dodajte koricu limuna,cimet,rum,limun šećer, žlicu krušnih mrvica i marmeladu od marelica.
Posluživanje
Poslužiti kad se malo ohlade uz kavu ili čaj.

0 komentari