nedjelja, 3. prosinca 2017.

MOGLI BISTE SE IZNENADITI: Evo šta znači ako imate rupice na licu!


Da li poznajete nekoga ko rupice na licu ne smatra slatkim ? Vjerovatno ne . Samo 20 % populacije ih ima , ostali mogu samo posmatrati ove male rupice na obrazu. Šta su rupice i šta znači imati ih ?

Rupice su zapravo facijalni mišićni deformitet, ali mnogi ljudi će platiti za plastičnu operaciju da bi dobili deformisano lice. Zvuči smiješno, zar ne?

Jedna od njih je Isabella Gilbert. Ona je cijeli svoj život željela imati rupice na obrazima i 1963. godine izmislila je tehniku koja vam može pomoći da imate rupice na obrazu; radi se o čudnoj opruzi gdje par prekidača pritisnete na obraze. A prave rupice se me pojave tek tako preko noći…Rupice čine da izgledate mlađe, povezane su sa vječnom mladošću, zato što ih obično imaju djeca i bebe.

U nekim kulturama, rupice su znak uspjeha i sreće. Rupice su također znak ljepote: nedavne s tudije su pokazale da prizor rupica na licu podsvjesno podsjećaju ne lice bebe.

Ako ne želite probati Isabellinu tehniku “rupice za kafu ” kako ih je nazvala, onda ih nikad nećete imati, zato što su one nasljedne.

Izvor: novi.ba

0 komentari