subota, 16. prosinca 2017.
NOVA I MNOGO UKUSNA ČOKOLADNA MILKA TORTA
POTREBNO:
Za biskvit:
7 jaja
200 g šećera
150 g brašna
4 žlice kakaa
3 žlice čokolade u prahu
1 vanilin šešer
1 prašak za pecivo
žlica ruma (a može i bez njega)
100 ml jogurta
150 g maslaca
Za kremu:
4 pudinga od čokolade
1 l mlijeka
7 žlica šećera
200 g Milka čokolade
250 g maslaca
Čokoladna Milka tortaI još:
500 ml vrhnja za šlag
3 žlice šećera u prahu
1 vrećica kremfixa
Za ukrašavanje:
150 g tamne čokolade
200 ml vrhnja za šlag
1 prazni kornet
ukrasne perlice (po želji)
PRIPREMA:
Za biskvit odvojiti bjelanjke od žumanjaka. Miksati žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom par minuta. Dodati otopljeni maslac pa kratko promiksati da se sjedini. Dodati kakao, čokoladu u prahu, brašno i prašak za pecivo. Na kraju ručno umiješati posebno istučeni čvrsti snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u okrugli kalup za torte promjera 24cm u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Peći u pečnici na 180C 40 minuta. Pečeni biskvit ohladiti u kalupu, izvaditi, maknuti papir za pečenje. Za početak odstraniti vrh biskvita koji se u sredini tijekom pečenja malo izdignuo. To će vam trebati za izradu kugle za sladoled na vrh torte. Zatim biskvit vodoravno izrezati na tri jednaka dijela kako biste dobili tri kore.
Za kremu skuhati pudinge sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. U još vrući kuhani puding umiješati Milka čokoladu natrganu na komadiće i dobro promiješati kako bi se čokolada otopila i sjedinila sa kremom. Uz povremeno miješanje ohladiti. U ohlađenu puding kremu umiksati maslac sobne temperature koji ste prethodno ismiksali.
Vrhnje za šlag umiksati u čvrsti šlag uz dodatak šećera i kremfixa.
Tortu slagati na slijedeći način: prva kora, smeđa krema, šlag; druga kora, smeđa krema, šlag; treća kora, smeđa krema. Ostatkom smeđe kreme premazati cijelu tortu i sa strana. Ukoliko želite još sočniju tortu, možete svaku koru biskvita prije nanošenja kreme preliti za malo toplog mlijeka 😉
Za ukrašavanje torte zagrijati u lončiću vrhnje za šlag, ubaciti u njega čokoladu natrganu na komadiće pa miješati dok ne dobijete gustu čokoladnu kremu.
Od onog gornjeg dijela biskvita napraviti kuglu za sladoled tako što ćete izmiješati taj izmrvljeni biskvit sa žlicom smeđe kreme.
Čokoladnu ganache kremu izliti na dio torte tako da malo curi sa strana. Kornet umočiti u čokoladnu ganache kremu, lagano ga vrtiti u rukama kako bi se čokolada ravnomjerno razmjestila po njemu i dok to radite posipati po njemu šarene mrvice.
Pripremljenu kuglu staviti u sred razlivene ganache kreme na vrhu torte i još je dodatno preliti ostatkom te iste ganache kreme. Odmah preko kugle staviti kornet i lagano pritisnuti kako bi se fiksirao za kuglu. Pazite da vam kornet i kompletni ‘sladoled’ izgleda malo nakošeno, kao da je pao s neba na tortu 🙂 Držite kornet par minuta u toj pozi na kugli kako bi se čokolada stisnula i ustvari zalijepila kornet za kuglu.
I to je u biti to. Tortu dodatno ukrasite zlatnim perlicama i čokoladnim kuglicama, dobro ju rashladite i uživajte u sreći slavljenika i ostalih uzvanika koji će zasigurno biti oduševljeni i okusom torte i njezinim neobičnim izgledom. Dobar tek!
0 komentari