ponedjeljak, 4. prosinca 2017.
Slatki, kremasti, zalogaj – rokoko krempita - RECEPT
Sastojci:
Kora
300 g pti ber keksa
Fil
1 l mleka
4 jajeta
6 kašika šećera
1 vanil-šećer
5 kašika brašna
3 kašike gustina
prstohvat soli
Dekoracija
500 ml slatke pavlake
Priprema:
1. Pravougaoni pleh obložiti providnom folijom, pa poređati keks.
2. U mleko dodati žumanca, 4 kašike šećera, so, vanil-šećer, brašno i gustin te umutiti žicom.
3. Zagrevati na umerenoj temperaturi i lagano mešati, a potom ubrzati mešanje kako smesa počne da se zgušnjava. Kada proključa, nastaviti sa sporijim mešanjem još 10 minuta.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg postepno dodajući 2 kašike šećera.
5. Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, a potom preliti keks vrućim filom. Ostaviti 30 minuta da se ohladi.
6. Površinu rashlađenog fila zagrebati viljuškom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno je rasporediti.
0 komentari