ponedjeljak, 4. prosinca 2017.

Slatki, kremasti, zalogaj – rokoko krempita - RECEPT


Sastojci:
Kora
300 g pti ber keksa

Fil
1 l mleka
4 jajeta




6 kašika šećera
1 vanil-šećer
5 kašika brašna
3 kašike gustina
prstohvat soli

Dekoracija
500 ml slatke pavlake

Priprema:
1. Pravougaoni pleh obložiti providnom folijom, pa poređati keks.




2. U mleko dodati žumanca, 4 kašike šećera, so, vanil-šećer, brašno i gustin te umutiti žicom.
3. Zagrevati na umerenoj temperaturi i lagano mešati, a potom ubrzati mešanje kako smesa počne da se zgušnjava. Kada proključa, nastaviti sa sporijim mešanjem još 10 minuta.
4. Belanca umutiti u čvrst sneg postepno dodajući 2 kašike šećera.
5. Dodavati kašiku po kašiku u krem od žumanaca, a potom preliti keks vrućim filom. Ostaviti 30 minuta da se ohladi.
6. Površinu rashlađenog fila zagrebati viljuškom, a zatim naneti umućenu slatku pavlaku i ravnomerno je rasporediti.

0 komentari