četvrtak, 6. srpnja 2017.

Razvoj bebe: Kako ojačati vratić


kako bi vaš mališan pravilno podizao i držao glavicu, neophodno je da njegov vrat ojača. Evo saveta stručnjaka kako to postići…Dr Alan Grin, saradnik magazina “Američka beba”, u odgovoru na pitanje jedne čitateljke kako da ojača vrat svoje šestomesečne bebe, objašnjava da je moguće osnažiti njen vratić na dva načina: leškarenjem na stomaku i sedenjem. Ove dve radnje podstaći će dete da drži glavu pravilno, što će ujedno ojačati njen vrat.

“Postavite bebu na stomačić i okrenite se licem prema njoj. Pravite smešne izraze lica i pevajte joj”, preporučuje dr Grin i dodaje da je rimovanje još jedan dobar način da se detetu privuče pažnja kako bi se zadržalo u ovom položaju.

Vreme provedeno u ležanju na stomaku ne treba da traje dugo, smatra on. Ipak, trebalo bi to ponoviti od četiri do šest puta dnevno, a dovoljno je svega po nekoliko minuta u ovom položaju.

Što se tiče sedenja, postavite svog mališana u udoban položaj i zaokupite mu pažnju na neki zabavan način, a rezultat će biti zdrava beba koja lako radoznalo podiže glavicu!

0 komentari